PAȘI PREÎNSCRIERE ȘI ÎNSCRIERE ON-LINE LICENȚĂ 2020

Tutorial video preînscriere              Tutorial video înscriere


 Doar un click și intra în dialog cu studenții nostri

Link Zoom – Suport confirmarea locului Link Zoom – Suport confirmarea locului În direct: 10:00-18:00

Pasul 1. Te ajutăm să îți creezi contul și să îți introduci opțiunile

► Accesează platforma Academic Info – Admitere   și completează câmpurile cu datele personale. Utilizează diacritice și majuscule, preluând informațiile din cartea de identitate/pașaport și diploma de bacalaureat.

► Selectează din listă:

– Facultatea de Studii Europene,

– nivelul de studiu licență

– specializarea/specializările la care dorești să te înscrii.

Poți să adaugi mai multe specializări, folosind butonul Adaugă specializare, selectând și forma de învățământ, în ordinea dorită (buget, taxă sau învățământ la distanță).

˃ Atenție: Îți recomandăm să optezi pentru specializarea/specializările atât la buget, cât și la taxă, pentru că după expirarea perioadei de confirmări a locurilor la buget (până în 22 iulie 2020),  poți să glisezi la buget (în cazul în care candidații declarați inițial admiși la buget nu își confirmă locul).

˃ Candidații de etnie rromă care doresc să candideze pe locurile dedicate rromilor vor selecta opțiunea Doresc loc ca etnic rrom.

˃ Dacă ai ocupat până în prezent un loc la buget–nivel licență (indiferent de facultate sau universitate), vei selecta OBLIGATORIU acest lucru în partea de jos a paginii.

►Verifică cu atenție rezumatul datelor introduse de tine pentru ca ești aproape de finalizarea creării contului tău! Dacă dorești să mai faci modificări, poți selecta butonul Înapoi și să introduci/ștergi specializări sau să schimbi ordinea acestora.

► Prin accesarea butonului Confirmă datele, ți-ai finalizat preînscrierea și ți-ai creat contul (pe pagină apare mesajul Datele dumneavoastră au fost salvate cu succes! Sunteți preînscris la admitere!).

Descarcă și salvează Anexa 1 (Date personale) și Anexa 2 (Listă opțiuni).  Ai nevoie de ele în Pasul 2.

► Pe aceeași pagină poți vizualiza datele de acces (user și parolă), pe care le primești și prin e-mail. Felicitări! Îți poți accesa deja contul personal.

Pasul 2. Te ajutăm să îți încarci documentele

Accesează contul de pe platforma Academic Info – Admitere  și loghează-te cu datele de acces (user și parolă), obținute în Pasul 1.

Selectează Facultatea de Studii Europene din lista înscrierilor făcute.

Selectează, în meniul din stânga, opțiunea Încarcă documente.

DOCUMENTELE OBLIGATORII (în format PDF, JPG sau PNG, cu limita maximă pentru fiecare document de 2 MB) sunt:

● Anexa 1 – Date personale (descărcată la finalul Pasului 1), semnată și scanată;
● Anexa 2 – Listă opțiuni (descărcată la finalul Pasului 1), semnată și scanată, în butonul Alte documente-Documente specifice;
● Diploma de bacalaureat și foaia matricolă (pentru diplomele însoțite de foaie matricolă) sau diploma echivalentă acesteia sau adeverința de promovare a examenului național de bacalaureat (doar pentru absolvenții de liceu din promoția 2020, cărora nu le-a fost încă eliberată diploma de bacalaureat până la data înscrierii), în formă scanată.
● Certificatul de naștere (scanat)
● Cartea de identitate (scanat)
● Adeverința medicală tip (scanată)
● Dovada plății taxei de admitere, doar dacă s-a optat pentru o altă variantă de plată decât cea online descrisă la Pasul 3.
● Eseul motivațional (scrisoarea de motivație)-în butonul Alte documente-Documente specifice, datat, semnat și scanat (descarcă formatul standard al scrisorii de motivație în funcție de limba specializării– lb. română, lb. engleză, lb. germană).

  • Dacă te înscrii la mai multe specializări la linia română, vei depune o singură scrisoare de motivație, indiferent de numărul de specializări alese. Menţionează pe prima pagină a scrisorii de motivație, specializarea/specializările pentru care optezi.
  • Dacă te înscrii la Relații Internaționale și Studii Europene, atât în limba germană, cât şi în limba engleză, trebuie să încarci scrisori de motivaţie în ambele limbi şi ulterior să le susţii.
  • Dacă te înscrii atât la specializări în limbi străine, cât și în limba română, depune doar scrisoare de motivație în limba străină. Această scrisoare va fi echivalată și luată în considerare în locul scrisorii în limba română.

● Adeverință eliberată de secretariat privind studiile urmate la o altă facultate, cu menționarea anilor de finanțare de la bugetul de stat-dacă este cazul.(pentru încărcare, selectează butonul Alte documente-Documente specifice)
● Dacă ești olimpic internațional sau național, încarcă documente care atestă distincțiile obținute. Accesează link-ul.

˃ Atenție: Dacă nu ai cetățenia română, domiciliul stabil și studiile de liceu în România, trebuie să încarci la dosarul de înscriere mai multe documente,
conform Regulamentului de admitere.
Te rugăm să contactezi cât mai repede echipa de admitere la tel. 0741 43.43.03 sau  0728.40.93.75  sau pe adresa de mail: admitere.euro@ubbcluj.ro,în unele cazuri fiind necesară recunoaşterea diplomei de bacalaureat şi echivalarea notelor obţinute. Cetățenii străini de origine etnică română nu trebuie să facă formalități pentru recunoasterea diplomei de bacalaureat

După încărcarea documentelor, dă click pe butonul Finalizare încărcare.

  • Nu uita, finalizarea trebuie realizată până în 10 septembrie 2020, ora 14.00.
  • Dacă nu ai dat click pe butonul Finalizare încărcare, îți apare mesajul Nu aveți finalizată încărcarea documentelor.

►Toate documentele încărcate, inclusiv Anexa 1 (Date personale) și Anexa 2 (Listă opțiuni), în original, precum și  2 fotografii tip 3 cm/4 cm, se vor aduce la sediul facultății, în original, la începerea anului universitar. Orice neconcordanță între documentele încărcate și cele în original poate duce la eliminarea din competiție.

Pasul 3. Te ajutăm să realizezi plata on-line a taxei de admitere

Accesează contul personal de pe platforma Academic Info, în meniul din stânga, opțiunea Plătește.

► Taxa de înscriere este de 150 RON ( se plătește o singură dată, indiferent de numărul de specializări alese) și taxa de procesare este de 50 RON, pentru fiecare specializare aleasă (indiferent dacă este buget și taxă, numai buget ori numai taxă).

Pentru excepții de la plata taxelor, informații aici

Accesează butonul Plătește și vei fi redirecționat către pagina securizată în vederea introducerii datelor cardului bancar cu care efectuezi plata.

Când apare mesajul Plata online finalizată cu succes!, vei fi redirecționat către contul personal.

Dacă plăteşti taxa de admitere prin transfer bancar sau mandat poştal în contul IBAN  RO35TREZ21620F330500XXXX al Universității Babeș-Bolyai deschis la Trezoreria Cluj, cod fiscal 4305849, pe documentul de plată trebuie obligatoriu să apară specificaţia: Taxă de admitere-licenţă pentru Facultatea de Studii Europene.

Pasul 4. Îți oferim informații despre evaluarea scrisorii de motivație

Odată finalizat, dosarul tău va fi preluat și procesat de către echipa de admitere.

Dacă ai optat pentru specializări în limbi străine, echipa de admitere te va contacta pe mail și îți va comunica link-ul de logare, data și ora pentru susținerea scrisorii de motivație. Profesorul examinator îți va comunica pe loc rezultatul evaluării.

Dacă ai optat pentru specializări în limba română, nu trebuie să susții oral scrisoarea de motivație. Echipa de admitere te va contacta pe mail pentru comunicarea rezultatului.

Pasul 5. Îți oferim informații despre procesarea dosarului de înscriere de către echipa de admitere

Accesează contul personal (Academic Info – Login), în meniul din stânga, secțiunea Status înscriere și verifică statusul înscrierii la admiterea 2020 la FSE.

Când vezi mesajul Ai fost înscris!, îți va fi alocat un Număr de legitimație de concurs pe care îl vezi în contul său. Te vei regăsi pe listele de admitere numai cu Numărul de legitimație.

Dacă observi o eroare sau omisiune, contactează-ne la admitere.euro@ubbcluj.ro

ATENȚIE! DUPĂ AFIȘAREA REZULTATELOR, NU UITA SĂ ÎȚI CONFIRMI LOCUL. Revenim curând cu informații despre confirmare.

Pentru informaţii suplimentare:

Tel. 0741.43.43.03

Mail: admitere.euro@ubbcluj.ro

Multă baftă la admitere FSE 2020!