Practică

Pentru anul academic 2020-2021, FSE oferă studenților posibilitatea realizării stagiului de practică instituționalizată prin participarea în grupurile țintă ale proiectelor:

 • Calitate și interdisciplinaritate în practica studenților Universității Babeș-Bolyai în management cultural (CIP) POCU/626/6/13/132253 (COD SMIS 2014+ 132253) cu o durată de implementare de 24 de luni (septembrie 2020 – septembrie 2022), având ca scop facilitarea trecerii de la educație la muncă pentru 324 de studenți ai Universității Babeș-Bolyai, de la cele trei facultăți -Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Teatru și Film, Facultatea de Teologie Ortodoxă, prin implementarea unui program inovativ de învățare la un potențial loc de muncă în domeniul managementului cultural.

 

 • Continuă studiile, integrează-te! Program Remedial organizat la Studii Europene (PROSE, AG166/SGU/NC/II) Proiect implementat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Studii Europene, în cadrul Schemei de Granturi pentru Universități Finanțat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice prin Proiectul Privind Învățământul Secundar – Romanian Secondary Education Project (ROSE). Grupul țintă al proiectului este format deja din 60 de studenți de la nivel licență.

 

DespreCoordonatori practică 2020Ghid de practicăDosar de practică

Recunoscând avantajele contactului direct dintre studenți și piața muncii, precum și importanța aplicării practice a conceptelor teoretice studiate, Facultatea de Studii Europene a inclus în toate programele sale de învățământ un stagiu de practică. Astfel, studenții europeniști vor avea oportunitatea de a experimenta timp de două săptămâni viața profesională activă, intrând în contact cu persoane și activități menite să le dezvolte o serie de competențe complementare celor dobândite în cadrul procesului didactic. Mai mult, stagiul de practică se poate dovedi un pas preliminar înaintea angajării, multe companii obișnuind să ofere posturi definitive celor care au avut o prestație bună în cadrul stagiului.

Stagiile de practică sunt monitorizate de un supervizor din cadrul facultății și se desfățoară în:

 • instituții ale administrației publice (printre care Prefectura Cluj, ADR Nord-Vest etc.)
 • firme care scriu și implementează proiecte europene (printre care RCG Consulting, Finas Invest etc.)
 • companii multinaționale (lanțul hotelier Hilton)

INSTITUŢII PARTENERE – click aici

Nu în ultimul rând, programul de practică este conectat programului Alumni al Facultatii de Studii Europene, creând legături între actualii studenți și absolvenții noștri, ceea ce facilitează accesul studenților, la o vastă rețea de contacte și oportunități.

evenimente

 • Admitere Licență – Rezultate redistribuire 24 Iulie 2021

  Admitere Licență – Rezultate redistribuire 24 Iulie 2021

  Specializarea – Relaţii internaţionale şi studii europene (în limba română) – 24 Iulie Specializarea – Relaţii internaţionale şi studii europene (în limba engleză) – 24 Iulie Specializarea – Relaţii internaţionale …
 • Admitere Master – Rezultate redistribuire 23 Iulie 2021

  Admitere Master – Rezultate redistribuire 23 Iulie 2021

  Specializarea – Afaceri europene şi management de programe – 23 Iulie Specializarea – Comunicare internaţională -23 Iulie Specializarea – Diplomaţie culturală şi relaţii internaţionale – 23 Iulie Specializarea – Management …