Practică

În perioada septembrie 2020 – septembrie 2022, FSE a implementat proiectul Calitate și interdisciplinaritate în practica studenților Universității Babeș-Bolyai în management cultural (CIP) POCU/626/6/13/132253 (COD SMIS 2014+ 132253).  

Scopul proiectului a fost facilitarea trecerii de la educație la muncă pentru 324 de studenți ai Universității Babeș-Bolyai, de la cele trei facultăți – Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Teatru și Film, Facultatea de Teologie Ortodoxă-, prin implementarea unui program inovativ de învățare la un potențial loc de muncă în domeniul managementului cultural.  

Informații suplimentare: 

https://sites.euro.ubbcluj.ro/cip/ 

 

DespreCoordonatori practică 2022-2023Ghid de practicăDosar de practică

Recunoscând avantajele contactului direct dintre studenți și piața muncii, precum și importanța aplicării practice a conceptelor teoretice studiate, Facultatea de Studii Europene a inclus în toate programele sale de învățământ un stagiu de practică. Astfel, studenții europeniști vor avea oportunitatea de a experimenta timp de două/ trei săptămâni viața profesională activă, intrând în contact cu persoane și activități menite să le dezvolte o serie de competențe complementare celor dobândite în cadrul procesului didactic. Mai mult, stagiul de practică se poate dovedi un pas preliminar înaintea angajării, multe companii obișnuind să ofere posturi definitive celor care au avut o prestație bună în cadrul stagiului.

 

Stagiile de practică se pot desfășura în:

  • instituții ale UE;
  • instituții centrale: Președinție, Parlament, Guvern;
  • instituții locale: prefecturi, primării, consilii locale și județene;
  • firme de consultanță în domeniul managementului programelor europene și al resurselor umane;
  • ONG-uri;
  • agenții de dezvoltare regională;
  • Facultatea de Studii Europene (Biroul de Cooperări Internaționale, Centrul de Imagine, Centrul de Documentare Europe Direct, Institutul de Cercetări Europene, echipa de admitere)

INSTITUŢII PARTENERE – click aici

Nu în ultimul rând, programul de practică este conectat programului Alumni al Facultatii de Studii Europene, creând legături între actualii studenți și absolvenții noștri, ceea ce facilitează accesul studenților, la o vastă rețea de contacte și oportunități.