Seminar Hayek miercuri 21 noiembrie

Postat în Anunțuri studenți licență

Radu Nechita vă invită la Seminarul Hayek, miercuri 21 noiembrie, orele 18.

Tema săptămânii: Țări bogate, țări sărace: De ce?

Această întrebare, la care economiștii au încercat să răspundă cel puțin din timpul lui Adam Smith, poate fi considerată una dintre cele mai importante pentru întreaga umanitate. Controversele pe care le-a generat și le generează sunt însă numeroase. Unele dintre răspunsurile care au fost date acestei întrebari au fost greșite și au adus sărăcie materială și morală, iar aplicarea lor a fost adesea însoțită de crime în masă. Alte răspunsuri au permis creșteri fără precedent în nivelul de trai. Care sunt explicațiile „de manual” ale inegalităților dintre nivelurile de dezvoltare ale țărilor? Care sunt factorii „uitați” ai creșterii economice? Există „rețete ale prosperității”? Pot fi ele copiate?

Tema se înscrie în continurarea discuțiilor noastre legate de importanța libertății (alături de proprietate și responsabilitate), de consecințele încălcării acestei valori politice supreme (faliment economic și moral, crime în masă).

Întâlnirile noastre au loc săptămânal, în fiecare miercuri de la orele 18, în sala Eugen Lovinescu de pe Str. Avram Iancu Nr. 19.

Conferința va fi urmată de întrebări și dezbateri cu publicul interesat.

Abordarea este interdisciplinară, nu strict economică.

Documentarea prealabilă asupra subiectului este recomandată dar nu obligatorie.


evenimente