Întâlnirile FSE cu comunitatea: Webinar Smart Village

Postat în Dialoguri FSE, Evenimente

Daniel Lungu, purtător de cuvânt al Primăriei comunei Ciugud, alături de Cristina Croitoru, specialist relații publice, vin să ne vorbească despre experiența lor cu dezvoltarea conceptului de smart village în România, un concept pe care Ciugudul doreşte să îl promoveze ca model real de dezvoltare a comunităţilor rurale din România.
Smart village înseamnă o comunitate care se dezvoltă folosind inteligent resursele locale și tehnologia, dar își păstrează identitatea rurală. Nu trebuie să ne speriem de tehnologie, ci să o folosim în beneficiul comunităților noastre.
Ciugud este comuna din România care a reușit să atragă cele mai multe fonduri europene în exercițiul financiar 2007 – 2013 fiind un exemplu de bune practici la nivel național. Suma totală a finanțărilor accesate este peste 30 de milioane de euro, bani care au ajuns în infrastructură, modernizarea și extinderea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă, crearea unor condiții mai bune pentru educație, modernizarea unor edificii de cultură.
Așadar, vă invităm să dezbatem împreună mai multe idei de proiecte și să propunem noi inițiative!

Link eveniment online:

https://zoom.us/j/98940596226?pwd=NnlYK2c5cDNVVHRuMjhKMkFiNDJuUT09
Meeting ID 989 4059 6226

Passcode 2X4dHb

 


evenimente