Apariție EDITORIALĂ: „Uniunea Europeană în contextul unei lumi în schimbare”

Postat în Anunțuri studenți licență, Anunțuri studenți master, Evenimente

EVENIMENT EDITORIAL

A apărut la Editura Academiei Române volumul „Uniunea Europeană în contextul unei lumi în schimbare. Fundamente istorice, valori, instituții, politici”, publicat cu contribuția corpului academic al FSE, sub coordonarea prof. dr. Nicolae Păun, decanul FSE.

 Lansarea festivă va avea loc vineri, 27 octombrie 2017, de la ora 14.00, în Foyerul facultății (hol Sala Jean Monnet), în cadrul lucrărilor conferinței „Disintegration and Integration in East-Central Europe”, ediția a 4-a, care are loc la FSE în perioada 26-27 octombrie a.c.
Ce recomandă această carte realizată de corpul academic al Facultății de Studii Europene, de la Universitatea „Babeș-Bolyai”, în coordonarea profesorului Nicolae Păun? În primul rând, calitatea deosebită a textelor, originalitatea și abordarea integrativă a proceselor Uniunii Europene. Subliniem mesajul autorilor, care ne arată cât de important este rolul expertizei (inclusiv din mediul academic) în formularea, decizia și aplicarea politicilor europene. Nu în ultimul rând, vocea puternică a europenisticii, venită, cum este de așteptat, din cadrul UBB – Facultatea de Studii Europene, se constituie într-o integrală necesară pentru toți cei care doresc să înțeleagă, în cuprinderea și intimitatea lor, procese care vizează inclusiv modernizarea și dezvoltarea societății românești.
Vasile Pușcaș, Negociator Șef al României cu Uniunea Europeană; Ministru al Integrării Europene în Guvernul României (2000-2004; 2008-2009), Profesor Jean Monnet ad Personam
Meritul acestei lucrări este prezentarea problematicii UE într-o formă doctă şi în acelaşi timp accesibilă; sunt evidenţiate valorile pe care UE le afirmă și le promovează, începând cu libertatea, justiţia, solidaritatea, democraţia şi continuând cu diversitatea, chezăşie a păstrării identităţilor. Cartea este o realizare excepțională, o premieră în literatura de specialitate din România, o sursă de analiză și sinteză de prim ordin, care va contribui, sutem convinși, la mai buna cunoaștere și interpretare a proceselor din cadrul UE.
Alexandru Herlea, Preşedinte al asociaţiei „La Maison Roumaine – Paris”, Ministru al Integrării Europene în Guvernul României (1996 – 1999), Profesor Honoris Causa al Universităţii „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca

 

 
 


evenimente