26-27 Oct – DIECE2017 4th Edition – PROGRAM

Postat în Anunțuri studenți licență, Anunțuri studenți master, Evenimente

PROGRAM/PROGRAMME (PDF)

În 26 și 27 octombrie are loc la Facultatea de Studii Europene din universitatea Babeș-Bolyai cea de-a IV-a ediție a conferinței internaționale „Disintegration and Integration in East-Central Europe”. Tema centrală a dezbaterilor din acest an este „The future of the European Union from a historical perspective. Shaping tomorrow’s Europe – ideas, considerations and strategies in the dialogue between generations”.

Deschiderea festivă are loc în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai, joi, 26 oct., de la ora 9,00.

La eveniment participă peste 100 de invitați din România și întreaga Europă, discuțiile fiind structurate pe panel-uri tematice. Detalii găsiți în programul complet al conferinței, care poate fi vizionat/descărcat în format PDF aici: Program DIECE2017.

În cadrul conferinței vor fi câteva evenimente speciale, între care

  • lansarea volumului de europenistică „Uniunea Europeană în contextul unei lumi în schimbare. Fundamente istorice, valori, instituții, politici
  • masa rotundă ținută în comun de think-tank-urile “Citadel” (Facultatea de Studii Europene, Cluj-Napoca) și“New World Disorder” (Colegiul Noua Europă, București),
  • dezbaterea „Reforma UE. Opţiuni privind viitorul proiectului european”, evenimentul care face parte din campania de dezbateri publice în vederea pregătirii Preşedinţiei române a Consiliului UE, organizat împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Ministerul Afacerilor Externe – Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene și Institutul European din România.

În preambul conferinței, în data de 25 octombrie, Facultatea de Studii Europene are onoare de a acorda titlul de Profesor Honoris Causa domnilor profesori Alexandru Herlea (profesor emerit Université de Technologie – Belfort Montbéliard, Franța) și Michael O’Neill (profesor la Nottingham Trent University, Marea Britanie). Ceremoniile vor avea loc în Aula Magna, detalii pe website.

Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al Comitetului de Legătură al Istoricilor Uniunii Europene.

Vă așteptăm!


evenimente