Sorina MONE

• Marketing manager - Magnolia Elveția

 

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)

Am absolvit Managementul Instituțiilor Europene în 2008, iar apoi masteratul Management Performant în 2010.

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

După finalizarea studiilor, am început activitatea profesională în domeniul managementului proiectelor cu finanțări nerambursabile.

In anul 2011 am avut șansa de a intra in domeniul marketing, disciplina care m-a cucerit în timpul studiilor. Am început la Cluj într-o perioadă în care industria IT a înflorit, având oportunitatea de a conduce activitatea de marketing în Fortech. Momentan trăiesc în Elvetia și sunt marketing manager pentru un produs software de tip CMS (content management system), Magnolia.

 

3. Care sunt pentru D-voastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Onestitatea, modestia, ambiția.

 

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Cred că atunci când am lecții de învățat pentru a deveni un om și un profesionist mai bun, trăiesc experiențele necesare – fie ele de succes, fie eșecuri.

 

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Îmi place să citesc și să ascult cărți audio, să ies în natură, să ies în oraș la o cafea și ceva dulce pe malul Rinului, să gătesc. De obicei weekend-urile mi le dedic acestor activități și e o zonă de echilibru pe care am reușit să o ating în anii recenți.

 

 

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Nu vă fie teamă. Iubiți tot ce înseamnă viața, în toate formele ei. Străduiți-vă să fiți cel mai bun om care puteți fi.