Larisa BOLDEA

• Funcționar - Comisia Europeană

 


1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)

Am absolvit licența în specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, limba engleză, în 2016 și masteratele de Afaceri Europene și Management de Programe și Studii Politice Europene Comparate în limba franceză în 2018.

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

După finalizarea studiilor, am considerat că este nevoie sa îmi continui experiența de muncă, încercând în același timp să identific care este mediul de lucru potrivit pentru mine. Am lucrat inițial ca manager de proiect pentru o firmă privată, apoi am dorit să văd care este atmosfera într-un ONG, ca apoi să ajung să lucrez pentru instituțiile europene. In cadrul acestei cariere, am urmărit mai multe portofolii, precum audit și control în proiectele implementate în țările terțiare, dezvoltare sustenabilă și creștere economică în Statele Membre ale UE, iar acum lucrez în Directoratul pentru Comerț internațional.

3. Care sunt pentru dumneavoastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Consider că este nevoie de perseverență, pozitivism și adaptabilitate.

4. Învățați din succes sau din eșec?

Din ambele. Bineînțeles că eșecul ne învață mai multe, dar este importat să notăm lecțiile învățate din orice experiență.

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Pasiunile mele sunt sportul,  ieșitul în oraș cu prietenii și gătitul. In timpul săptămânii este mai greu să aloc timp pasiunilor, dar recuperez în weekend.

6. Ce le-ați spune studenților? Un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Sfatul meu este să fie ambițioși, sa facă ce le place și să se lupte pentru ceea ce își doresc. Cu muncă și dorință,  totul este posibil. Motto: „Fall seven times, stand up eight”.