Bianca MUNTEAN

• Co-Founder& Coordonator - Transilvania Digital Innovation Hub

 

1.Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)

Am urmat cursurile programului Master în Afaceri Europene și Management de Programe, anul absolvirii 2007.

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

Studiile de master în Afaceri Europene și Management de Programe au venit ca o continuare firească a activității mele profesionale. Am început să lucrez cu proiecte europene încă de la începutul carierei, iar din 2011 sunt managerul clusterului Transilvania IT, cel mai mare cluster de IT&C din România. Derulăm în prezent peste 10 proiecte europene în cadrul clusterului și reprezentăm peste 120 de companii, membre ale clusterului, la nivel local, regional, național și internațional. Totodată, sunt coordonatorul Transilvania Digital Innovation Hub și sunt membru al gupului de experți în clustere europene. Cariera mea este așadar în linie cu studiile pe care le-am făcut și a fost un mare plus pentru mine faptul că m-am familiarizat cu anumite concepte, că am aprofundat noțiuni și că am luat contact cu acest domeniu încă de la început. Ceea ce am studiat se regăsește în munca de zi cu zi pe care o desfășor.

 

3. Care sunt pentru dumneavoastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Cred că în primul rând este vorba despre perseverență. Trebuie să muncești zi de zi pentru a excela în domeniul tău de activitate. În al doilea rând trebuie să fii ambițios și să ai încredere în forțele proprii, indiferent de ce domeniu de activitate vorbim și nu în ultimul rând trebuie să fii curios! Pune întrebări, învață, citește și fi mereu atent la ce se întâmplă în jurul tău!

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Cred că eșecul este doar o modalitate prin care primim lecții și cred că succesul nu trebuie perceput ca o rezolvare a tuturor problemelor. Pot spune că învăț în fiecare zi, fie că vorbim de succes fie că vorbim de eșec. Nu îmi e frică de eșec și nici nu mă las dusă de val atunci când am succes!

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Întotdeauna am încercat să am echilibru între viața personală și cea profesională. Consider că avem nevoie și de o gură de aer proaspăt, de o pauză, de momente pentru noi! Îmi place foarte mult să merg în drumeții, îmi plac copiii, am două fete minunate și iubesc să petrec timpul cu ele, dar și cu nepoțeii mei și nu în ultimul rând îmi place să călătoresc.

 

6. Ce le-ați spune studenților? Un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Să fiți mereu curioși și să aveți curaj! Curiozitatea este arma pe care o puteți folosi pentru a ști mai mult, pentru a fi mai buni, pentru a învăța, iar curajul este primul pas înspre succes!