Taxe de admitere și școlarizare licență 2024-2025

Taxa de admitere pentru anul universitar 2024-2025

Taxa de admitere este formată din taxa de înscriere (150 RON) şi taxa de procesare (50 RON).

  • *Precizare Taxă de Procesare: Candidații care doresc să se înscrie la mai multe specializări/linii de studiu din cadrul facultății: Relații Internaționale și Studii Europene (română, engleză, germană), Management, Diplomație în Afaceri, Administrație Europeană, se vor înscrie separat la fiecare din ele, plătind taxele de procesare corespunzătoare pentru fiecare specializare (de 50 RON) și taxa de înscriere (de 150 RON) o singură dată.
  • Plata taxelor se face online pe platforma admiterii, din contul candidatului (opţiunea Plătește). După efectuarea plății se va afișa mesajul Plată online finalizată cu succes!

Taxa de admitere nu este returnabilă.

 

Categorii de candidați care beneficiază de scutiri parțiale sau totale ale taxelor de admitere și documentele justificative aferente

Pentru a vizualiza categoriile de candidați care beneficiază de reducere, tipurile de reducere și documentele doveditoare necesare, vă rugăm să consultați documentul de mai jos:

Atenție la documentele doveditoare menționate în documentul intitulat Reduceri Scutiri de plata taxei de admitere:

  1. Toate documentele justificative, conform tipului de scutire de care doriți să beneficiați, se vor scana/fotografia astfel încât să poată fi ușor lizibile și se vor încărca pe platforma de admitere la secțiunea de plată (unde ați bifat că doriți să beneficiați de o scutire de taxă).
  2. Acordurile de prelucrare a datelor cu caracter personal și declarațiile se listează în prealabil, se completează și se semnează olograf.
  3. Datele se completează citeț. Nedepunerea tuturor documentelor necesare conduce la obligarea candidatului la plata integrală a taxei de admitere. 
  4. Toate documentele doveditoare se scanează și se încarcă într-un singur pdf.
  5. Acordul pentru prelucrarea datelor trebuie sa fie completat de fiecare membru major al familiei, indiferent dacă realizează sau nu venituri.

 

Taxa de școlarizare pentru studenții din anul I,  anul universitar 2024-2025

Taxa de şcolarizare la nivel licenţă, pentru studenții din anul I,  anul universitar 2024-2025 este de 3.300 RON.

► Dacă un student din anul I,  anul universitar 2024-2025, urmează în paralel 2 programe de studiu-nivel licenţă-în cadrul FSE, pentru cel de-al doilea program, taxa de şcolarizare este redusă cu 50% (1650 RON).
► Dacă un student din anul I,  anul universitar 2024-2025, urmează în paralel 2 programe de studiu-nivel licenţă-în cadrul UBB, pentru cel de-al doilea program (organizat de FSE), taxa de şcolarizare este redusă cu 25% (2475 RON).
► Studenţii FSE din anul I,  anul universitar 2024-2025, beneficiază, la cerere, de o taxă de şcolarizare redusă cu 25% (2475 RON), dacă au absolvit în prealabil un alt program-nivel licenţă-organizat de oricare dintre facultăţile din UBB.

► Cererile de acordare a reducerii de taxă se depun la secretariatul FSE între 1-12 octombrie 2024. Reducerea de taxă, în funcție de cuantumul ei, se acordă în toate situațiile ca diminuare a ultimei și penultimei rate, după caz.