Răzvan VLAD
1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)
Licența, specializarea Managementul Instituțiilor Europene (denumire actuală Management), promoția 2007-2010.
2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?
Cariera urmată a fost în direcția învățării și dezvoltării. Aceasta a început în timpul facultății, într-o organizație studențească, și a continuat până în prezent (13 ani). Și cred că are legătura cu studiile urmate, având în vedere că am urmat programul “Managementul Instituțiilor Europene”. Folosesc multe informații din mai multe materii studiate și aplic învățămintele pentru dezvoltarea organizațiilor cu care lucrez.
3. Care sunt pentru D-voastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?
• Etica profesională
• Dorința de dezvoltare continuă (care la mine vine din curiozitate și se împletesc frumos)
• Deschiderea (la idei noi/diferite, la ascultare, la implicare etc.)
4. Învățați din succes sau din eșec?
Consider că ambele ne dau lecții importante, cu condiția să ne luăm timpul necesar pentru a extrage învățămintele. E important să învățăm atât cum să nu mai facem unele acțiuni, însă e important și să învățăm cum să le mai facem pe viitor, în contexte similare.
5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?
Jocurile de societate (board games), sporturile diverse (darts, ping-pong, baschet etc.), drumetțile montane, comedia (stand-up, teatru, teatru de improvizatie etc.), sunt printre pasiunile mele. Iar dacă am timp ? Ei bine, îmi fac timp pentru ele. Mă ajută să mă deconectez și să mă încarc cu energie, asa că le găsesc timp. Mai ales că majoritatea, dacă nu chiar toate, presupun să am prieteni lângă mine.
6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.
Dragi studenți, m-aș bucura să luați lucrurile pe rând. E un timp să fim studenți, așa cum e un timp să avem și alte roluri. Acum e important să explorați și să vă bucurați de ce vi se întâmplă acum. Să clădiți sănătos și să nu ardeți etape astfel încât baza să fie sănătoasă și să puteți clădi fazele următoare într-o manieră stabilă. Iar această stabilitate să vină la pachet cu multă acceptare și înțelegere. Atât față de propria persoană, cât și față de alții. În unele zile o să putem să facem multe, în unele zile o să putem să facem puține, precum și alții la fel. Așadar, aveți grijă de voi înșivă și de cei din jur!