Eirini BALOMENOU

• Director Adjunct - Hellenic Institute of Cultural Diplomacy

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene (licență, master, anul absolvirii)?

Licență în Relații Internaționale și Studii Europene în limba engleză (absolvit în 2019) și masterat în Diplomație Culturală și Relații Internaționale (absolvit în 2021).

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

La începutul carierei, după finalizarea licenței și în timpul masteratului am beneficiat de pregătire profesională în cadrul Ambasadei și Consulatului României în Republica Elenă precum și în Ministerul Afacerilor Externe Elen, iar în prezent am calitatea de Director Adjunct al Hellenic Institute of Cultural Diplomacy. În același timp, activez în domeniul traducerilor (științe juridice) din și în următoarele limbi: greacă, română, engleză. Totodată, luând în considerare faptul că voluntariatul este foarte important pentru dezvoltarea profesională, colaborez cu Fundația elenă în domeniul Politicii Externe și Europene (ELIAMEP).

3. Care sunt pentru dumneavoastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Adaptabilitate, modestie și perseverență.

4. Învățați din succes sau din eșec?

Depinde din ce punct de vedere privești succesul sau eșecul. Înveți mereu mai mult când ești nedreptățit sau atunci când eșuezi, în cazul în care ești pregătit să vezi

lecția și partea bună. Cu toate acestea, dacă îți poți menține modestia după un succes, acesta te va învăța mult mai multe.

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Pasiunile mele sunt marea, teatrul și muzica. Întotdeauna trebuie să ai timp pentru tine pentru a reuși tot ceea ce îți dorești.

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Fiecare student trebuie să găsească ce îi place să facă și să lupte până la reușită, fiindcă jumătate din viața omului – poate și mai mult – este petrecută la muncă și este păcat să te trezești dimineața cu greu pentru a ajunge la ea.