Narek Armen SUKIASYAN

• Friedrich-Ebert-Stiftung Armenia, Manager de proiect • Center for Civilization and Cultural Studies, Cercetător junior

 

  1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)

Relații Internaționale și Studii Europene, în limba română, nivel licență, 2018.

  1. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

În urma absolvirii licenței mi-am continuat studiile la Universitatea de Stat din Yerevan (Armenia) la programul de Studii Regionale din cadrul Facultății de Relații Internaționale. Pe urmă, am urmat studiile în calitate de doctorand la aceeași facultate. În cadrul studiilor m-am concentrat pe politica de externe a Armeniei cu privire la Federația Rusă, ajungând să îmi susțin lucrarea de doctorat în Științe politice în 2022.

În prezent lucrez la Friedrich-Ebert-Stiftung Armenia ca manager de proiect și la Center for Civilization and Cultural Studies ca cercetător junior. Totodată, susțin ateliere și predau seminare în domeniul societății civile și al mediului academic.

Am publicat 12 articole academice și am participat la 6 conferințe, atât la nivel local, cât și internațional.

  1. Care sunt pentru D-voastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Consider că cele mai importante caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu specific sunt următoarele: a da sens activității, atașamentul personal față de activitatea prestată, disciplină, responsabilitate personală, mediu de lucru sănătos.

  1. Învățați din succes sau din eșec?

În mod ideal, mi-ar plăcea să învăț din succesele mele și eșecurile altora. Din păcate,      nu este niciodată ideal

  1. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Sunt pasionat de cultura rusă în sens larg – viața socio-politică, artă, literatura și filozofia secolului XX, dar sunt pasionat și de gătit. În timp ce primul este direct legat de specializarea mea, al doilea este o necesitate pentru supraviețuire. Prin urmare, vreau sau nu, trebuie să găsesc timp pentru ele.

  1. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Urăsc să mă ghidez după motto-uri sau vorbe înțelepte, deoarece, ca om de științe sociale, trebuie să fiu informat de relativitatea diferitelor cazuri și de multiplicitatea variabilelor care limitează spațiul pentru concluzii generale aplicabile tuturor. Cu toate acestea, poate singura regulă socială care este adevărată în toate circumstanțele și care poate fi folosită ca un motto este următoarea: Succesul este atunci când pregătirea se întâlnește cu oportunitatea. În timp ce a doua variabilă – oportunitatea – este mai puțin dependentă de indivizi, cea de-a doua variabilă – pregătirea – este în marte parte determinată de acțiunile noastre. Pregătirea academică este o sursă importantă, dar nu este singura sursă de dezvoltare și de pregătire, astfel că, în timp ce sunteți la facultate – într-o zonă de confort cu responsabilități sociale mai reduse – sfatul meu ar fi să profitați la maximum de acea experiență.