Silviu SAND

• Manager - KPMG Advisory

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene (licență, master, anul absolvirii)?

Am absolvit două specializări de licență, Management și Administrație Europeană, în 2012.

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

După finalizarea studiilor de licență la FSE, am urmat un program de masterat în Germania, după care mi-am început cariera în consultanță de management în București. Momentan sunt Manager la KPMG Advisory în departamentul de Management Consulting.

 

3. Care sunt pentru dumneavoastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Determinare, răbdare, orientare spre excelență.

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Aș spune că succesul și eșecul sunt finalități și învăț mai degrabă pe parcursul drumului spre un țel. Totuși, daca nu înveți dintr-un eșec sau greșeală, e destul de greu evoluezi pentru că: Cuiusvis hominis est errare; nullius nisi insipientis in errore perseverare (A greși e omenește, a face aceeași greșeala e prostește).

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

 

Îmi place sa fiu la curent cu noutățile din domeniul în care lucrez, dar și din alte domenii, atât din România cât și din internațional. Aș putea citi știri și noutăți non-stop.
Pe plan personal, am multe plante de apartament (150+) care mă relaxează atunci când am grijă de ele. De asemenea, mă simt foarte bine când îi ajut pe ceilalți, așa că, daca mă vedeți prin București hrănind, ajutând sau conversând cu oameni ai străzii, sa nu fiți prea surprinși.

 

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

„Be kind whenever possible. It is always possible.” (Dalai Lama)
Evoluăm atunci când ieșim din zona noastră de confort și ne asumăm riscuri; nu ezitați sa pășiți în afara zonei voastre de confort, fie și cu pași mici, de cele mai multe ori vă veți surprinde chiar și pe voi înșivă de potențialul vostru neexplorat. Nu ezitați de asemenea să îi ajutați pe ceilalți de-a lungul parcursului vostru academic, profesional și în viața de zi cu zi, chiar dacă s-ar putea să nu aveți beneficii imediate, starea voastră de spirit și motivația vor fi cu siguranța la cote mai înalte.
Țintiți spre echilibru în tot ceea ce faceți și încercați să evoluați constant în aspecte importante precum: bunăstarea fizică (PQ – Physical Quotient), inteligență – prin curiozitate și învățare continuă, neapărat și după terminarea studiilor (IQ – Intelligence Quotient), empatie, înțelegere și susținere pentru ceilalți (EQ –) Emotional Quotient) și aspirații spirituale, etice și morale (SQ – Spiritual Qotient).