Seminar Hayek Joi 9 mai 2019

Postat în Anunțuri studenți licență

Vă invit la Seminarul Hayek Joi 9 mai 2019. Tema:
Actualitatea lui Hayek: despre crize în general și integrare europeană în particular

Friedrich August (von) Hayek (08.05.1899-23.03.1992) este unul dintre cei mai importanți gânditori ai secolului XX, dar el continuă să fie relevant și astăzi, la 120 de ani de la nașterea sa. Parcurgerea operei sale ne ajută să înțelegem mai bine funcționarea mecanismului prețurilor și a rolului acestora în coordonarea descentralizată a membrilor societății, a modului în care autoritățile politico-monetare distorisionează acest mecanism și cauzează crizele economice. El continuă să fie actual poate tocmai pentru că el nu s-a preocupat excesiv de actualitate, ci de concepte fundamentale, ceea ce i-a permis să evidențieze importanța cunoașterii (dispersate) cu decenii înainte să se vorbească despre „knowledge economy”. Tot din acest motiv, el avea curajul să analizeze condițiile economice ale federalismului european în 1939. Da, în tocmai în 1939…

Vă invit să dsicutăm joi 9 mai de la 18:00 în sala Lovinescu, str. Avram Iancu nr 19.

Cei mai curioși pot urmări în prealabil documentarul BBC Masters of Money (https://www.youtube.com/watch?v=EIYqTj402PE), iar cei foarte curioși vor identifica impreciziile și „bias-urile” incluse în film.

Atenție: Seminarul se ține joi (nu mirecuri) de la 18:00, în sala Lovinescu (nu în sala Mărgineanu) pe Strada Avram Iancu nr 19.


evenimente