Sonia DAMIAN (BIGHIU)

• Head of Talent Acquisition - EMEA at UiPath

 


  1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene (licență, master, anul absolvirii)?

Am absolvit specializarea “Administrație Europeană”, nivel licență, în 2013.

  1. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

Sunt Head of Talent Acquisition pe EMEA, la UiPath, recrutarea este pasiunea mea 🙂

De acum 4 ani, când m-am alăturat echipei UiPath, am ajutat la creșterea companiei de la 100 de persoane (majoritatea în România) la peste 3000 de colegi în peste 30 de țări din întreaga lume, de la SUA la EMEA la APAC. De-a lungul acestor ani, am purtat mai multe pălării, așa cum se întâmplă într-un start-up, astfel încât am făcut tot ceea ce ține de experiența candidatului/angajatului de la primul contact cu compania, până la ultimul, cu focus pe recrutare.

Când am ales această facultate nu știam ce vreau sa fac în viitor în ceea ce privește cariera. Scopul a fost să am acces la informații din mai multe arii: drept, economie, comunicare, resurse umane, proiecte europene, care să îmbine teoria cu practica, într-un context internațional, pentru a-mi da seama ce îmi place mai mult.

  1. Care sunt pentru dumneavoastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Hm… sunt multe, dar cred ca e important să muncești isteț, să cauți să înveți mereu, ceea ce înseamnă să știi să asculți și să recunoști când greșești și să ai încredere în tine.

  1. Învățați din succes sau din eșec?

Cel mai mult se învață din eșec, te forțează să te reinventezi, să te adaptezi, să cauți soluții mai bune și să crești. Dar și succesul este dulce:)

  1. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Nu am o pasiune anume, dar îmi place să citesc, să mă plimb, să beau un vin bun. Nu contează că ai o oră la dispoziție sau 5, important e să fie timp petrecut de calitate care să te ajute să îți reîncarci bateriile.

  1. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Bucurați-vă de fiecare clipă și de lucrurile mărunte care vi se întâmplă, în timp ce munciți și visați la lucruri mărețe.