Simina PALER

• Diplomat - Ministerul Afacerilor Externe

1.Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)

În cadrul FSE am absolvit studii de licență în anul 2017, specializarea RISE, linia germană.

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

După finalizarea studiilor am parcurs un stagiu de practică în Parlamentul Germaniei, apoi am lucrat timp de 2 ani și jumătate la Fundația germană Friedrich Naumann für die Freiheit – la biroul din București. În prezent sunt diplomat de carieră și îmi desfășor activitatea în Centrala Ministerului Afacerilor Externe din București.

 

3. Care sunt pentru D-voastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Integritatea, perseverența și dorința de muncă.

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Învăț atât din succes, cât și din eșec. Dacă succesul mi-a demonstrat că munca depusă pentru atingerea unui scop nu a fost în zadar, eșecul este cel care m-a determinat întotdeauna să încerc necontenit să ajung unde mi-am propus.

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Printre pasiunile mele se numără: călătoritul, muzica, socializarea. Încerc să-mi dedic majoritatea timpului liber pasiunilor și lucrurilor care mă relaxează.

 

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Studenților le-as spune să își seteze un scop/un țel și să muncească cât de mult posibil ca să și-l îndeplinească. Să investească în educația lor, să citească, să se implice în voluntariate, schimburi de experiență și stagii de practică, să aibă o atitudine pro activă pe tot parcursul studiilor. Motto: “What is to give light must endure burning.” – Viktor Frankl