Roxana CHEREGI

• M&A People Experience Lead - Endava

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Faculății de Studii Europene?

Licență: Managementul Instituțiilor Europene

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfașurați activitatea și în ce domeniu? Are legătura cu studiile urmate?

Ceea ce am apreciat mereu la Specializare de Managementul Instituțiilor Europene a fost faptul că ne-a dat șansa de a ne dezvolta pe mai multe arii – fie pe resurse umane, fie pe economie, fie pe financiar etc., oferindu-ne astfel posibilitatea de a activa într-un domeniul foarte larg.

Eu am urmat calea Resurselor Umane și am lucrat încă din perioada masterului în această arie – am lucrat cu oameni și pentru oameni. Am avut șansa de a pune în aplicare tot ceea ce am învățat pe parcursul facultății.

Momentan lucrez în cadrul unei Companii mari de IT din Cluj ca Merger & Acquisitions People Experience Lead (anul acesta fac 8 ani în firmă și am început printr-un program de Internship pe Learning and Development).

 

3. Care sunt pentru dumneavoastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Ce am învățat pe parcurul călătoriei mele profesionale este că, atâta timp cât ai pasiunea și curajul de a încerca lucruri noi, totul este mult mai ușor și reușești să ieși în evidență – chiar dacă, probabil, lucrurile nu ies perfect din prima.

Am învățat că perfecțiunea e ceva de scurtă durată, însă dorința de a face totul perfect are un impact mai puternic. Îi căutăm mereu pe aceia care au voință și implicare.

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Învăț din ambele – învăț din success cât de frumos e sentimentul de reușită (și atunci mă motivează să îl am iar și iar) și învăț din eșec că de fapt, chiar orice are o rezolvare cu o atitudine și o abordare potrivită.

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Nu pot să spun că practic o activitate cu o recurență aparte, însă îmi place ceea ce ne place majorității: puțin din toate . Și partea bună este că, am timp pentru ele. Am învățat cu timpul ce înseamnă cu adevarat un echilibru între viața profesională și viața personală – prin succes și prin eșec.

 

6. Ce le-ați spune studenților? Un sfat /o recomandare de carte / film / motto după care vă ghidați / o personalitate care vă inspiră.

Trebuie să recunosc că nu am avut niciodată un role model / motto sau personalitate care să simt că mi-a influențat viața. Ce m-a ajutat pe mine a fost faptul că mereu am visat să fac ceva cu drag și pentru oameni – studentă fiind nu am știut ce trebuie să fac să ajung acolo sau unde trebuie sa ajung – dar mereu am ales acele activități care m-au dus în direcția potrivită.

Prin urmare, sfatul meu este că nu e nevoie să știm exact ce anume vrem să facem sau unde vrem să ajungem, ci doar sa alegem corect contextele care să ne ducă spre acel loc “necunoscut”, dar potrivit pentru noi.