Raluca CIUCIU

• Specialist Resurse Umane - Eberspächer

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene (licență, master, anul absolvirii)?

Nivel licență: Relații Internaționale și Studii Europene, promoția 2011.
Nivel masterat: Afaceri Europene și Management de Programe, promoția 2013.

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

Lucrez de aproximativ 10 ani în domeniul resurselor umane, cu focus pe recrutare, training și dezvoltare organizațională. Industria automotive este cea pentru care am activat până în prezent, avand contact atat cu partea de producție, cât și cu zona de dezvoltare de software.

 

3. Care sunt pentru dumneavoastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Îmi este greu să ofer un top 3 general, dar la ce mă pot gândi ca fiind fundamental în domeniul meu ar fi responsabilitate, calitate și orientare către oameni.

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Sunt atentă să culeg lecții din ambele situații.

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Am acasă un atelier foarte colorat și încărcat de materiale pentru activități artistice: pictură, croitorie, modelaj de tot felul (hârtie, lemn etc.), iar deasupra mesei stă lipit un post-it cu mesajul „Dedică-ți timp” 😊

 

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Să fie curioși, să își creeze un networking cât mai divers, să fie pro-activi. Să dea curs cât mai multor oportunități care să îi expună și să îi dezvolte. Să învețe cu o curiozitate constantă și să fie curajoși. Să se bucure conștient de anii de studenție. Să aplice pentru o bursă internațională. Să plece și să revină.
Cărți.. cât mai multe. Fiind pasionată de scriitura de tip memorii, jurnale, biografii, îmi vin în minte acum câteva titluri spontane – Povestea vieții mele- Regina Maria, o carte dragă mie, apoi ar fi Promisiunea zorilor de Romanin Gary, iar ultima carte citită- Între două lumi, Suleika Jaouad.
Un motto foarte personal, care mă inspiră, fără să îmi amintesc cui aparține, este acesta: Always believe something wonderful is about to happen. Dacă îți spune ceva, ia-l cu tine.