Raluca BURLACU
1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)
Sunt absolventă a programului de licență Relații Internaționale și Studii Europene în limba română, promoția 2016 și a programului de masterat Afaceri Europene și Management de Programe, promoția 2018.
2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?
La scurt timp după finalizarea studiilor de licență am fost angajată pe poziția de consultant de specialitate în cadrul unei societăți care prestează servicii de consultanță în domeniul fondurilor nerambursabile. Fiind o persoană statornică, mi-am păstrat job-ul obținut la acel moment și am muncit în a mă dezvolta în cadrul societății, având acum o vechime de aproape 5 ani de când lucrez în domeniu.
3. Care sunt pentru dumneavoastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?
Perseverența, răbdarea și creativitatea.
4. Învățați din succes sau din eșec?
Din amândouă. Încerc să privesc partea frumoasă a ambelor scenarii și să iau cu mine lecțiile în urma eșecurilor și exemplul în urma succesului.
5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?
Călătoriile, grădinăritul și cititul. Încerc să îmi fac timp pentru fiecare dintre ele și să stabilesc un echilibru între viața profesională și cea personală. Am învățat de-a lungul timpului că acest echilibru este cheia succesului ambelor parcursuri și că îmi furnizează liniștea de care am nevoie pentru a obține rezultate profesionale și profesionale.
6. Ce le-ați spune studenților? Un sfat/o recomandare de carte/film/un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.
Sfatul meu este să aibă curaj, să aibă răbdare și să nu se îndoiască de orice scenariu, oricât de ireal sau de neatins pare la momentul de față. Orice fac, să facă cu drag, cu pasiune și cu maximă implicare, iar rezultatele nu vor întârzia să apară, negreșit! Și să nu uite de optimism, este esențial.