Dan OROS

• Head of Marketing at Google & YouTube RO - Tech Builder and Angel Investor / Accel Starter

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene (licență, master, anul absolvirii)?

Administrație Europeană, licență, 2012.

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

În prezent conduc departamentul de Marketing la Google și YouTube în România. Înainte de Google am fost Country Manager la BlaBlaCar pentru Romania, Ungaria și Croația. Imediat după finalizarea facultății am început să lucrez în consultanță de management pentru IMB și AT Kearney.

3. Care sunt pentru dumneavoastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Curiozitate, Ambiție, Seriozitate.

4. Învățați din succes sau din eșec?

Consider că învățarea e un proces continuu care nu depinde de vreun proiect anume, respectiv de succes sau eșec. Învățarea trebuie să vină intrinsec, natural, din curiozitățile fiecăruia.

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Pe lângă job, sunt foarte implicat în ecosistemul de startup-uri ca advisor și angel investor. Îmi face placere să lucrez cu startup-uri de tehnologie și să ajut fondatorii să își crească compania.
Cred că avem timp pentru orice decidem să prioritizăm.

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Să îl urmarească pe Naval Ravikant – e persoana de la care am învățat cel mai mult din online. Pot să găsească mai multe resurse care m-au ajutat pe blogul meu: https://danioros.com/resources/.