Damian PANCU

• Issues&trends analyst - Point Public Affairs

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)

Relații Internaționale și Studii Europene (RO) – licență, 2018-2021.

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

Imediat după finalizarea studiilor am luat deciza de a lucra într-o agenție de relații publice. Domeniul meu de activitate din acest moment are o mare legătură cu studiile pe care le-am urmat în cadrul Facultății de Studii Europene. Cursurile din cadrul programului de studiu mi-au oferit o perspectivă importantă despre activitatea instituțiilor publice din Uniunea Europeană și România. Astfel, reușesc să explic cu ușurință procesului decizional al intituțiilor publice, și pot realiza informări amănunțite atunci când inițiativele legislative de interes înregistrează progrese sau suferă modificări pe parcursul procesului decizional.

 

3. Care sunt pentru D-voastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Pentru a deveni profesionist într-un domeniu (mai ales dacă ești la început de drum) e nevoie de pasiune, răbdare și curaj. Pasiunea îți poate oferi motivație, răbdarea îți poate oferi doza necesară de satisfacție, iar curajul te poate angaja în proiecte noi din care poți învăța.

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Atât succesul, cât și eșecul pot contribui în mod egal la procesul de învățare. Important este să rămânem deschiși și să conștientizăm ambele momente pentru a putea învăța cu adevărat.

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Îmi place să călătoresc și să descopăr istoria cât mai multor popoare. În ultimii ani am avut timp să călătoresc și să cunosc oameni noi care au contribuit la dezvoltarea mea personală. În același timp, lectura, filmele și piesele de teatru ocupă un loc important în viața mea de zi cu zi.

 

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

De foarte multe ori ne simțim nepregătiți pentru anumite lucruri. E bine de știut că nimeni nu este 100% pregătit atunci când are oportunitatea de a realiza ceva nou. Astfel, trebuie să ieșim din zona noastră de confort și să contribuim la dezvoltarea noastră personală și profesională. Tot ce contează în final este rezultatul, care de cele mai multe ori e memorabil.