Claudiu NEDELCU

• Consultant Monitorizare - Point Public Affairs

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)

Specializarea Administrație Europeană, Licență, anul 2022.

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

După finalizarea studiilor, în luna august 2022, am început un program de internship, cu o durată de 6 luni, în cadrul companiei Point Public Affairs. În prezent, lucrez în cadrul aceleiași companii, ca Specialist în activitatea de lobby, pe postul de Consultant Monitorizare.

 

3. Care sunt pentru D-voastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Pentru mine, cele mai mai importante caracteristici sunt :
– Perseverența. Inevitabil te vei lovi de situații necunoscute, de aceea este important să fii deschis la învățare pentru a rămâne la curent cu ultimele tendințe din domeniu.
– Punctualitatea. Respectarea termenelor limită joacă un rol crucial, iar rapiditatea livrării informațiilor este un punct forte.
– Flexibilitatea. Într-un mediu profesinal în continuă schimbare, este important să fii adaptabil și să poți face față situațiilor noi și neprevăzute.

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

De cele mai multe ori, am tendința de a învăța din eșec, pentru că mă face ca pe viitor să fiu mai atent și să evit apariția situațiilor de acest gen.

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Sunt pasionat de ciclism, drumeții și colecționat monede. Practic ciclismul de mai bine de 10 ani și întotdeauna mi-am făcut timp pentru această pasiune. Când sunt pe bicicletă problemele dispar și reușesc să mă bucur de lucrurile simple. De multe ori, îmbin ciclismul cu drumețiile și explorez zonele turistice din preajmă. Traseele mele favorite regâsindu-se în cunoscuta zonă viticolă Dealu Mare. În ceea ce privește numismatica, este o pasiune pe care am descoprit-o încă din primii ani și prefer să colecționez monede din țări pe care eu sau o persoană cunoscută, le-am vizitat, ultimele monezi fiind din Turcia, Grecia și Polonia.

 

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Aș încuraja studenții să-și urmeze pasiunea, să își dezvolte abilitățile în domeniul lor de interes și să ia în considerare stagiile și internship-urile în timpul studiilor pentru a obține experiență practică și pentru a-și construi rețele de contact. Totodată, îi încurajez să fie perseverenți și să nu se descurajeze de eșecuri sau de momentele dificile. Învățarea continuă și adaptarea la schimbări sunt esențiale pentru a-ți dezvolta cariera într-un mod durabil.