Andreea PÂRVU

• VP Growth and Development

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene (licență, master, anul absolvirii)?

2008 – Managementul Instituțiilor Europene, nivel licență.

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

Dupa ce am absolvit facultatea am fost într-un internship internațional în Paris și acolo am început să îmi construiesc cariera în domeniul resurselor umane. Este o meserie care îmbină multe domenii și am găsit și legatură cu studiile pe care le-am absolvit, pentru că este un mix între management, leadership, ecomonie și resurse umane.

Lucrez la Endava din 2012 și în momentul de față coordonez strategii globale de resurse umane. Pe lângă job am câteva proiecte personale în zona de coaching și dezvoltare profesională și am lansat singura conferință pe mobile din România.

3. Care sunt pentru dumneavoastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Curiozitate – dorința de a învăța și de a dezvolta abilitați noi.

Adaptabilitate și creativitate – le văd mereu interconectate. Suntem intr-un context extrem de dinamic, adaptarea și identificarea de noi metode de lucru sunt abilități câștigătoare.

Conectivitatea – capacitatea de a conecta și a înțelege contexte, interdependente între sisteme și bineînțeles capacitatea de a dezvolta relații.

4. Învățați din succes sau din eșec?

Cultura noastra, din păcate nu încurajează esecul. Mie îmi place, nu mi-a plăcut mereu, dar am descoperit pe parcursul anilor că învățăm mai multe din esec. Ne oferă oportunitatea să ne uitam de aproape la noi și la cum reacționam și interacționăm și e cea mai buna metodă de creștere.

Pe de alta parte, cred că trebuie să învățăm să ne bucurăm de reușite și de succes, și nu să fugim mereu către următorul obiectiv.

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Îmi plac diminețile creative, în care pot citi și savura o cafea.

Ca și pasiuni, îmi place snowboardingul si mountainbike-ul. De curand am adăugat pe lista înotul și alergatul.

Iar seara îmi place să degust vinuri și să înțeleg ce stă în spatele lor.

Iar pe zona profesională doua din pasiunile mele sunt public speaking și coaching.

Timp pentru pasiuni,îmi găsesc mereu, chiar dacă trăiesc într-o lume agitată și sunt un workholic înrăit, pasiunile îmi dau energie, bucurie șj satisfacție. Nu e zi în care să nu fac ceva din ce îmi place.

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Le spun studenților să nu ia viața prea în serios și să se bucure de anii de studenție! Să aibă curajul să experimenteze, să își găsească autenticitatea, dincolo de social media și să fie ei. Să continue să se dezvolte (life long lerners) și să își găsească acea energie (acel je ne sais quoi) care îi face să își dorească să schimbe lumea. Le doresc să iasă mereu din zona de confort, să vadă asta ca o oportunitate, nu ca o amenințare și să citească din multe domenii, tangențiale sau nu cu experiență lor.

Câteva cărți de referință pentru mine:

*Victor Frankl – Men seach for meaning

*Noah Yuval Harari – Sapiens

*Stephen Hawking – A brief history of team

Aș putea să continui lista, dar le-am ales pe cele pe care le-am simțit cel mai aproape de mine acum.