Aicha KUATISH

• Specialist marketing & comunicare - Auto Schunn Romania

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)

Am absolvit programul de licență Relații Internaționale și Studii Europene (linia engleză) în anul 2020 și programul de master Comunicare Internațională în 2022.

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

După finalizarea studiilor, am decis să încep căutarea unui job în domeniul comunicării, fiind una dintre pasiunile mele dobândite pe parcursul studiilor. Îmi place să creez, fapt pentru care imaginea unei companii, împreună cu promovarea acesteia reprezintă unele dintre punctele mele forte. După numeroase căutări și aplicări, am obținut un interviu în cadrul firmei Auto Schunn Romania, în legătură cu ceea ce era, un post vacant în cadrul departamentului de marketing. Acum fac parte din această firmă de succes, pe postul de specialist de marketing & comunicare, unde împreună cu echipa creăm conținut pentru a menține imaginea firmei în top, dar și pentru a o îmbunătăți. Exact când am fost foarte aproape să renunț la a mai căuta un job în acest domeniu, universul mi l-a oferit. Atât partea de comunicare cât și cea de marketing au ocupat o mare parte din studiile mele din cadrul Facultății de Studii Europene.

 

3. Care sunt pentru D-voastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Dedicarea, cu siguranță deoarece fără aceasta ar fi imposibil de a atinge așa-numitul apogeu atât pe plan personal, cât și profesional.
De asemenea, încrederea de sine joacă un rol foarte important în atingerea obiectivelor. Putem fi dedicați unui lucru, dar dacă nu avem încredere în noi că putem evolua, atunci apare stagnarea, fapt care ne va ține departe de ceea ce reprezintă profesionalismul.
Iar o ultimă caracteristică ar fi determinarea. Fii încăpățânat, dar în limitele pozitivității. Astfel va apărea auto-motivarea care va face drumul anevoios către succes, puțin mai ușor.

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Consider că cele două au de învățat una de la cealaltă, în timp ce noi învățăm din ambele, atât timp cât ne amintim de succes atunci când greșim, și de eșec, atunci când suntem pe podium. Eșecul ar trebui să ne motiveze să nu renunțăm deoarece putem face mai bine, iar succesul ne demonstrează cât de minunați suntem ca ființe umane pentru simplul fapt că nu am renunțat. Succesul este un mod de auto-mulțumire.

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Introvertita din mine ar spune că o zi de toamnă, blocul de desen, câteva creioane și o cafea de la Meron sună ideal. Adevărul este că reprezint mai mult de atât, astfel tot ce ține de artă are un loc special în sufletul meu, de la muzică, desen, până la scenarii de film și poezii. Sinceră să fiu, mi-aș dori să am mai mult timp pentru mine, dar oricât de ocupată aș fi, fac tot posibilul să am grijă și de suflet.

 

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Un lucru după care mă ghidez în viață de ceva timp este legat de floarea soarelui. Basic, I know… până când realizezi cât de mult rezonăm noi, ca oameni cu ea. Cu toții știm cum reacționează ea în raport cu soarele, urmărindu-l până și când este înnorat. În momentul când viața ne lovește din plin, ar fi minunat să găsim și noi soarele, chiar dacă este doar o rază. Tot timpul putem găsi ceva bun în orice situație, oricât de dificilă ar fi ea. Trebuie doar să ne dorim cu adevărat. Personal, este imposibil să recomand o carte dar scrierile lui Osho îți oferă o perspectivă asupra vieții, care nu credeai că există deep down.