Adriana Florentina BALMUS (CIOCAN)

• First Response assistant - IMD Solicitors LLP

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)

Am absolvit programul de masterat Comunicare Internațională, promoția 2019-2021.

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

După finalizarea masteratului (și chiar din timpul acestuia), am decis să plec în Marea Britanie pentru o experiență mult mai profundă în ceea ce însemna pentru mine Comunicare Internațională, primul meu job fiind Marketing Officer and Recruitment, pentru o Universitate din Marea Britanie. Atunci am început să experimentez multiculturalitatea la superlativ, și tot ce am învățat legat de comunicare, management, leadership, promovare și branding au fost ca niște piloni care m-au sprijinit enorm de mult să fac față noilor provocări și jobului în sine. După mai mult timp în care am câștigat experiență, am ajuns la jobul actual, First Response assistant la o firma Internațională de avocatură. Pe lângă comunicarea la nivel internațional cu clienți și parteneri ai companiei, se aplică și o atenție deosebită părții legislative și abordare profesionistă a cazurilor cu care clienții vin. Mi-am dorit mult să urmez o carieră internațională, și faptul că am prins curaj să plec într-o țară străină m-a ajutat să pun în practică tot ceea ce am învățat în cadrul masteratului.

 

3. Care sunt pentru D-voastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Prima caracteristică pe care o consider foarte importantă este curajul în conexiune cu asumarea. Să țintim cât mai sus și să ne asumăm drumul victoriei, pot fi și câștiguri și eșecuri dar din toate trebuie să învățăm și să mergem mai departe.
O altă caracteristică este dezvoltarea sau mai complet dezvoltarea personală. Să investim timp să ne descoperim, să descoperim cât mai multe pe o perioadă nedeterminată, deoarece trăim într-un secol al vitezei în care profesiile suferă schimbări extreme. Pentru a fi încă de folos acestei societăți trebuie să deținem informația, să trecem printr-un proces de continuă dezvoltare și educare.
O ultimă caracteristică ar fi răbdarea, cu pași mici devenim profesioniștii de mâine.

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Ambele sunt lecții valoroase, sunt momente când învăț din success și acest lucru aș putea spune că se întâmplă în cazurile plăcute când după o muncă asiduă ajung la reușită, dar lecțiile ce vin din eșecuri aș putea spune că nu se uită niciodată.

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Foarte multe aș putea spune, dar una din pasiunile pentru care mai dedic din timpul meu este să creez conținut digital, și cel mai des sunt contactată de către diferite persone să fac postere pentru evenimente.

 

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Încurajez studenții să viseze, mult, să îndrăznească să viseze dincolo de orice barieră, să ia fiecare oportunitate pe care o întâlnesc și să o transforme în realitate. Așa se acumulează experiența, iar satisfacția la final va fi mare.