Alina Diana RAȚIU

• Accounts Receivables Operations Manager - Office Depot

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene?

Licență în Relații Internaționale și Studii Europene în limba germană.

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

Lucrez în domeniul financiar, mai precis credit management, la Office Depot. Da, lucrez în domeniul studiilor.

 

3. Care sunt pentru D-voastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Hard work, integritate, disponibilitate. Cheia succesului este să știi să te înțelegi cu oamenii – Roosevelt.

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Învâț din ambele.

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Sunt pasionată de artă. Îmi fac timp pentru ea.

 

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Experiența la Relații Internaționale și Studii Europene de la Facultatea de Studii Europene a fost una de învățare impresionantă, la nivel vestic. Profesorii au fost profesioniști, bine pregătiți, orientați spre oameni, având un stil modern de predare și au transformat cei trei ani petrecuți acolo într-o bază solidă pentru cariera mea. Nu am studiat și memorat discipline doar pentru a le reda mai târziu, așa cum încă se mai face, din păcate. Nu, la Introducere în studii politice am avut dezbateri de seminar, la finanțe, am avut proiecte și exerciții, la drept, nu am memorat reglementările UE, ci le-am folosit pentru a rezolva și dezbate cazuri la nivelul comisiilor UE; inclusiv la discipline de istorie am avut colocvii și am fost încurajați să manifestăm un spirit critic, analitic. Toate acestea, desigur, în limba germană. Ani mai târziu, lucrez ca manager de operațiuni în finanțe, atât în limba germană, cât și în limba engleză, conducând un departament de 60 de profesioniști în credit și utilizând zilnic abilitățile dobândite – pot afirma că utilizez zilnic limba germană, public speaking, spiritul critic, gândirea analitică, reglementările UE, țin cont de diferitele culturi despre care am învățat. Sunt recunoscătoare și onorată că am studiat la Relații Internațioanle și studii europene în limba germană.