Alexandra ZLĂGNEAN

• Travel&Expenses Accountant - Ursus Breweries SA Cluj-Napoca

 

1. Ce studii ați absolvit în cadrul Facultății de Studii Europene? (licență, master, anul absolvirii)

Am absolvit nivel licență, specializarea MANAGEMENT în anul 2018. Totodată, în anul 2020 am absolvit nivel master, specializarea MANAGEMENT PERFORMANT.

 

 

2. Ce rută de carieră ați urmat după finalizarea studiilor? Unde vă desfășurați activitatea și în ce domeniu? Are legătură cu studiile urmate?

După finalizarea studiilor, am urmat un curs de specializare în domeniul Resurselor Umane și am lucrat ca HR administrator într-o firmă din Cluj-Napoca. Am continuat să urmez căile și informatiile preluate din timpul facultății și acum, când sunt la al doilea job, am ales domeniul contabilitătii. Încă din timpul facultății am oscilat între domeniile HR și Contabilitate, iar acum am ocazia să le încerc pe ambele. Actualmente, lucrez la Ursus Breweries SA Cluj-Napoca, având funcția de Travel&Expenses Accountant.

 

 

3. Care sunt pentru D-voastră cele mai importante trei caracteristici pentru a deveni profesionist într-un domeniu de activitate?

Din punctul meu de vedere, cele mai importante caracteristici pentru a deveni un profesionist sunt: perseverența, ambiția și curajul de a încerca.

 

 

4. Învățați din succes sau din eșec?

Consider că învăț din ambele. Uneori faptul că primesc recompensa nonfinanciară datorată succesului mă motivează și mai mult, însă și eșecul are același aport. Mai precis, faptul că uneori eșuez mă determină să fiu mai atentă, să învăț să depășesc și să evit acea problemă.

 

 

5. Ce pasiuni aveți? Aveți timp pentru ele?

Da, pasiunile mele sunt dansul, hiking ul, plimbarea și urmăritul serialelor. Imi fac timp mereu pentru acestea, deoarece păstrarea echilibrului personal este un aspect foarte important pentru mine.

 

6. Ce le-ați spune studenților? un sfat/o recomandare de carte/film/ un motto după care vă ghidați/o personalitate care vă inspiră.

Recomandarea mea este să se bucure de perioada studenției și să valorifice fiecare informație primită de la profesori. Totodată, le recomand să urmărească site-urile de specialitate, pentru a fi la curent mereu cu ceea ce se întâmplă în domeniile în care studiază.