Seminar Hayek – 9 octombrie 2019

Postat în Anunțuri studenți licență

Seminarul Hayek revine cu tema introductivă: Libertate, Proprietate, Responsabilitate. Vă aștept miercuri 9 octombrie de la 18 în sala Nicolae Mărgineanu de pe Str. Avram Iancu Nr. 19.

Libertatea individuală este o „descoperire” relativ recentă în evoluția speciei umane. Înțelegerea acestei noțiuni este rezultatul unor dezbateri – încă netermintate – care au durat multe secole. Inamicii libertății individuale sunt numeroși, iar amenințările la adresa acesteia sunt diverse, chiar în societățile moderne, democratice. Ceea ce s-a câștigat în secole, se poate pierde într-o singură generație. Care sunt argumentele în favoarea libertății individuale? Cum poate fi ea maximizată și apărată? Cum ar arăta și funcționa societățile fondate pe principiul libertății individuale?

Seminarul Hayek se dorește un cadru de dezbatere a acestor idei de-a lungul întregului an univeristar. Întâlnirile noastre vor avea loc săptămânal, în fiecare miercuri de la orele 18, în sala Nicolae Mărgineanu de pe Str. Avram Iancu Nr. 19 (Facultatea de Studii Europene, Cluj).
Conferințele vor fi urmate de întrebări și dezbateri cu publicul interesat.
Abordarea este interdisciplinară, nu strict economică.
Documentarea prealabilă asupra subiectului este recomandată dar nu obligatorie.

Conf. Dr. Radu Nechita


evenimente