Seminar Hayek 11 Dec: Jocuri monetar-bancare: Aur-hârtie-bitcoin

Postat în Anunțuri studenți licență

Vă invit la Seminarul Hayek miercuri 11 decembrie orele 18:00
Tema: Jocuri monetar-bancare: Aur-hârtie-bitcoin

În ultimii ani am asistat la o scădere a încrederii publicului în proiectul unei monede unice –EURO – la nivelul UE sau la nivel mondial. Alternative monetare private au reținut atenția mass-media în ciuda succesului lor (încă?) moderat. Ce ne rezervă viitorul? Monopolul monetar public există dintotdeauna și pentru totdeauna? La ce concluzii ajung abordările istorice și cele teoretice cu privire la viabilitatea unor sisteme monetare cu emitenți privați aflați în concurență?

La fiecare creștere sau scădere spectaculoasă, criptomonedele revin în atenția mass-media.

Puține sunt fenomenele economice care au un impact mai larg sau mai puternic decât cele monetare. Ele sunt și cele care generează controverse în rândul economiștilor, al politicienilor, formatorilor de opinie și al publicului. Este România pregătită să adopte moneda Euro? Care ar fi avantajele și dezavantajele? De ce s-a depreciat Leul față de Euro, Dolar sau Francul elvețian? De ce cresc prețurile? De ce există crize bancare sau crize economice în general? Monopolul monetar public există dintotdeauna și pentru totdeauna? Cum s-a ajuns la această situație? Care sunt alternativele la sistemele monetare actuale? Criptomonedele de tip Bitcoin ar putea reprezenta astfel de alternative? Care sunt promisiunile și riscurile criptomonedelor?

Întâlnirile noastre vor avea loc săptămânal, în fiecare miercuri de la orele 18, în sala Nicolae Mărgineanu de pe Str. Avram Iancu Nr. 19.
Conferința va fi urmată de întrebări și dezbateri cu publicul interesat.
Abordarea este interdisciplinară, nu strict economică.
Documentarea prealabilă asupra subiectului este recomandată dar nu obligatorie.
Conf. Dr. Radu Nechita


evenimente

  • Rezultate finale admitere licență 2020

    Rezultate finale admitere licență 2020

    Relaţii internaţionale şi studii europene (în limba română) – Final Septembrie Relaţii internaţionale şi studii europene – Învățământ la distanță – Final Septembrie Relaţii internaţionale şi studii europene (în limba …
  • Rezultate finale admitere master 2020

    Rezultate finale admitere master 2020

    Afaceri europene şi management de programe – Final Septembrie Comunicare internaţională – Final Septembrie Diplomaţie culturală şi relaţii internaţionale (în limba engleză) – Final Septembrie Management performant – Final Septembrie …