Confirmarea locului

PROCEDURĂ CONFIRMARE

Confirmarea locului se face în aplicația  Academicinfo.

Candidatul se loghează cu userul și parola pe care le-a primit la momentul preinscrierii.

Dupa intrarea in contul personal, candidatul selectează Pasul 4 CONFIRMA din stânga paginii și alege Facultatea de Studii Europene.

Din rubrica : Specializări din Repartiții pe facultatea selectată – Admitere 2020, candidatul selectează și confirmă specializarea dorită, prin apasarea butonului rosu din dreapta ecranului: Confirmare. Candidatul downloadează contractul de studii + declarația de consimțământ, apoi completează, semnează și reîncarcă documentul  prin selectarea butonului  Choose Files și apasă butonul Incarcă.

Candidaţii admişi la taxă, care doresc doar loc la taxă, trebuie să plătească taxa de 700 lei, să apese butonul Confirm şi apoi să încarce contractul de studiu si declaraţia de consimţământ.

Candidaţii admişi la taxă, care doresc să fie redistribuiţi la buget, trebuie mai întâi să bifeze butonul Doresc redistribuire, să plătească taxa de 700 de lei, să apese butonul Confirm şi apoi să încarce contractul de studio si declaraţia de consimţământ.

Candidaţii aflaţi în aşteptare trebuie să bifeze butonul Doresc redistribuire şi să apese butonul Confirm. Candidatul aflat în aşteptare poate să confirme şi un loc la taxă unde a fost declarat admis.

Candidatul care este declarat admis la buget la o specializare şi la taxă la altă specializare, poate să îşi confirme atât locul la buget, cât şi cel la taxă, cu opţiune de redistribuire, urmând ca în ipoteza glisării la buget la a doua specializare (initial la taxă) să aleagă locul la buget pe care doreşte să îl ocupe.

Este posibil ca un candidat admis la buget la o specializare să urmeze a doua specializarela taxă, caz în care taxa de şcolarizare pentru specializarea la taxă va fi redusă cu 50%/an ( 1.400 lei/an).

 

Atenţie!

  • Dacă ai obținut un loc cu taxă, confirmarea locului presupune și achitarea primei rate a taxei de școlarizare (700 RON). Plata primei rate de scolarizare se face pe platforma AcademicInfo, din contul candidatului sau prin ordin de plata/mandat postal, în contul IBAN RO35TREZ21620F330500XXXX al Universitatii Babes-Bolyai deschis la Trezoreria Cluj, cod fiscal 4305849, cu mentiunea pentru Universitatea Babes-Bolyai, Admitere licenţă – Facultatea de Studii Europene. Dovada platii (daca nu platesti in platforma) se incarca in contul candidatului prin selectarea butonului Choose files si incarcă.
  • În cazul glisării candidatului de la taxă la buget, prima rată a taxei de școlarizare (700 RON) se restituie.
  • LA ÎNCEPEREA ANULUI UNIVERSITAR SE PREZINTĂ LA SECRETARIATUL FACULTĂȚII, CONTRACTUL DE STUDIU ÎN ORIGINAL, PRECUM ȘI TOATE CELELALTE DOCUMENTELE ÎNCĂRCATE ON-LINE CU OCAZIA ÎNSCRIERII. NEPREZENTAREA DOCUMENTELOR DUCE LA PIERDEA LOCULUI.

 

TERMENE CONFIRMARE

► Dacă în 11 septembrie 2020 te regăseşti cu numărul legitimaţiei de concurs pe lista cadidaţilor admişi la buget (admis A), trebuie să îţi confirmi locul la buget până în 14 septembrie 2020, ora 14.00. Dacă nu îl confirmi, vei pierde acest loc obţinut prin concurs. După această dată, ai posibilitatea să confirmi numai un loc la taxă (până în 25 septembrie 2020, ora 16), dacă evident ai avut o astfel de opţiune.

 

► Dacă în 11 septembrie 2020 te regăseşti cu numărul legitimaţiei de concurs pe lista candidaţilor în aşteptare la buget (ai avut opţiune doar de buget), va trebui să bifezi butonul Redistribuire (pe platforma admiterii) până în data de 14 septembrie 2020, ora 14.00. Candidaţii aflaţi în aşteptare şi care au bifatat butonul Redistribuire pot să urce pe locurile de la buget care nu sunt confirmate până în data de 14 septembrie 2020 de candidaţii declaraţi iniţial admişi la buget.

 

► Dacă în 11 septembrie 2020 te regăseşti cu numărul legitimaţiei de concurs pe lista candidaţilor admişi la taxă (admis B), va trebui să îţi confirmi locul la taxă şi să bifezi butonul redistribuire din contul tau personal pe platforma admiterii (dacă opţiunile tale la înscriere au fost atât buget, cât şi taxă). Dacă ţi-ai confirmat locul la taxă până în 14 septembrie 2020, ora 14 şi ai apasat butonul  Redistribuire la buget, poţi glisa la buget, pe locurile rămase libere ca urmare a neconfirmării acestora de către candidaţii declaraţi initial admişi la buget.

 

► Dacă în 11 septembrie 2020 te regăseşti cu numărul legitimaţiei de concurs pe lista candidaţilor admişi la taxă (admis B) şi ai avut opţiune doar la taxă, va trebui să îţi confirmi locul la taxă, până în 15 septembrie ora 16.00.

 

►Data limită de confirmare a unui loc la buget este 14 septembrie 2020, ora 14.

 

►Data limită de confirmare a unui loc cu taxă este 15 septembrie, ora 16.

 

Link Zoom – Suport confirmarea locului Link Zoom – Suport confirmarea locului În direct: 10:00-18:00