Pasi inscriere licenta (absolventii de liceu)

 

oferta_licenta_2

Anunt important

 

Conform Regulamentului de Admitere al Universitătii Babes-Bolyai, studentii înmatriculati în sistemul de învătământ de stat au dreptul de a beneficia de un loc bugetat câte o singură dată, în fiecare dintre cei trei ani de studiu.

Prin urmare, candidatii pentru un loc bugetat în anul I au obligatia de a declara dacă au mai beneficiat în anul I de studiu de un loc bugetat în sistemul de învătământ superior de stat!

Candidatul trebuie să completeze la înscriere un formular (conform art. 10 UBB) în care declară pe proprie răspundere (sub semnătură) dacă a mai urmat studii universitare de licență la buget. Potrivit legii penale (Cod penal art. 320-327), orice fals material în înscrisuri oficiale, falsul în declarații, uzul de fals etc. de natură să producă efecte juridice se pedepsește cu închisoarea, după caz, de la 3 luni la 3 ani. Candidatul care se află în vreuna din situațiile prevăzute de legea penală privind falsul va fi exmatriculat și UBB va face demersurile necesare pentru informarea organelor în drept să desfășoare cercetarea penală.